divendres, 7 d’octubre de 2011

La DGPC adverteix de l'alt risc d'incendi a Ponent, Sud i Nord-est del País, fortes ratxes de vent a diverses zones del país i onatge molt fort a Girona

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha actualitzat la situació de Prealerta del Pla d'Incendis Forestals INFOCAT per al dia d’avui, ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per possibles ventades de gran intensitat a diverses zones de Catalunya i el Pla INUNCAT pel mal estat de la mar a la zona nord de Girona, amb onades que poden superar els 2,5 m (maregassa) a partir d'aquesta tarda.

RISC D'INCENDI:
El risc d'incendi es degut a la sequedat de la vegetació i a les condicions meteorològiques amb fortes ratxes de vent sobretot a l’Empordà, Tarragona, Terres de l’Ebre i Ponent.

La prealerta es va establir des de la passada nit a les comarques de la meitat sud i de l'extrem nord-est del País:
Alt Empordà
Baix Empordà
Montsià
Baix Ebre
Terra Alta
Ribera d’Ebre
Priorat
Alt Camp
Baix Camp
Tarragonès
Conca de Barberà
Garrigues
Segrià

Aquest matí, la DGPC ha ampliat la zona de risc durant el dia d'avui a les següents comarques:
Alt Penedès
Baix Penedès
Anoia
Segarra
Urgell

La DGPC recorda que queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, segons l'establert en el Decret 64/1995.

Es demana abstenir-se de realitzar qualsevol activitat, especialment les de lleure, que pugui comportar un risc d'incendi a prop de zones forestals.

RISC PER VENTADES:
Tanmateix, la situació de risc per vents forts es produirà a la zona nord-est de Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre i, a partir d’aquesta nit també a les cotes altes del Pirineu. El vent bufarà de component nord. Al Pirineu les ratxes màximes s'enregistraran a les cotes més altes. La situació de risc seguirà demà.

És possible que al Baix Empordà, al Montsià, al Baix Camp i al Baix Ebre les ratxes de vent superin en alguns moments els 126 km/h. És probable que a l'Alt Empordà també es pugui superar aquest llindar. A la resta d'àmbits afectats el vent podria superar els 90 km/h. Es demana extremar la prudència en la conducció de vehicles i en qualsevol activitat a l'aire lliure en aquestes zones.

RISC PER FORT ONATGE:
També es dona una situació de risc per fort onatge que fa posar en prealerta el pla INUNCAT. Entre les 14.00 i les 20.00 h d'avui, pot haver-hi onades de més de 2,5 m a l'Alt Empordà i el Baix Empordà; i a partir de les 20.00 h fins la matinada aquest risc augmenta en aquestes comarques i s'extèn a La Selva. Hi haurà mar de fons del nord. Es preveu que aquesta situació es repeteixi durant demà dissabte.

Es demana extremar les precaucions en les activitats marítimes professionals i abstenir-se de realitzar qualsevol activitat de lleure en aquestes zones de la costa i franges temporals. Cal evitar situar-se en zones de risc de la costa (passejos marítims, ports, esculleres, espigons... encara que sigui per observar el fenòmen, l'onatge pot augmentar de forma sobtada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada