dijous, 7 de febrer de 2013

Alerta per vents, nevades i inundacions

Alerta del Pla PROCICAT per fortes ventades

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les fortes ventades que afecten gran part del territori i que es mantindran fins divendres al matí.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les ratxes de vent, que podran superar el llindar dels 90 km/h, es seguiran donant de forma generalitzada a tot el territori tot i que el perill més fort afecta les comarques del Pirineu i Prepirineu. A partir de la matinada l’episodi anirà perdent intensitat. El vent bufarà de component nord i les ratxes més fortes s’enregistraran a cotes elevades.
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 52 trucades relacionades amb l’episodi de vents durant dimecres (a partir del vespre no s’ha rebut cap trucada). La majoria de les trucades, originades per objectes a la calçada, s’han fet des del Barcelonès i el Baix Llobregat.

Prealerta del pla NEUCAT per nevades

També es manté la prealerta el Pla especial d’emergències per nevades NEUCAT pel risc de nevades, que poden afectar l’extrem nord-oest de Catalunya l’Alt Empordà i divendres pel matí a les Terres de l’Ebre.
Segons la previsió del SMC, està previst que a cotes elevades del Pirineu es produirà el fenomen del torb. A l'Alt Empordà, durant les hores centrals del dia, es possible que nevi per sobre dels 200 metres, i la neu podrà agafar per sobre dels 500 m amb gruixos poc significatius.
Divendres, al terç sud del país, durant la primera meitat del dia, s'esperen precipitacions amb una cota de neu que podrà baixar esporàdicament fins els 400 metres.
Escoles o rutes de transport escolar afectades per les nevades: A causa de les nevades el Departament d’Ensenyament ha informat de les següents afectacions. Aquest matí s’han anul·lat 51 rutes de transport escolar i se n’han vist afectades 4 més, afectant 537 alumnes en total. A banda, dues escoles rurals han tancat avui: Espluga de Serra a Tremp (Pallars Jussà) i l’escola Vall Fosca a La Torre de Cabdella (Alta Ribagorça).

Per a més informació, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada