diumenge, 15 de setembre del 2013

Tres equips de Bombers de la Generalitat participaran al IX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico

Tres equips dels Bombers de la Generalitat participaran en la novena edició del Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, que es farà al Circuit de Barcelona-Catalunya els propers dies 17 i 18 de setembre. Es tracta dels equips dels parcs de Terrassa, Granollers i Lleida, que es van classificar en aquest mateix ordre en les primeres posicions del concurs intern dels Bombers de la Generalitat, fet el passat mes d’abril a la ciutat de Lleida.

Organitzat per l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT), amb el patrocini de Nissan Safety & Security i la col·laboració de l’Ajuntament de Montmeló, el concurs és la final estatal. En ella hi participaran 15 equips, entre els quals també n’hi haurà 3 de convidats (2 portuguesos i un irlandès), que hi prendran part fora de concurs. Els 3 primers classificats tindran accés directe al World Rescue Challenge, el concurs mundial, que enguany es farà a Clearwater (Florida, Estats Units) entre el 28 d’octubre i el 3 de novembre i que comptarà amb la participació de 30 equips. El campió absolut, a més, rebrà un ajut de la Fundació Mutual de Conductors per cobrir part de la despesa que suposarà viatjar als Estats Units.

La competició, que es farà al paddock del Circuit, s’iniciarà a les 07.45 hores del proper dimarts 17 de setembre. Les maniobres de tots els equips es faran en sessions de matí i de tarda, fins a les 19.00h. I el lliurament de premis és previst per a les 20.00h de dimecres 18, al podi de la instal·lació. Dilluns dia 16, i a la Sala de Premsa del Circuit, es farà una jornada tècnica i tallers formatius sobre l’àmbit del rescat de víctimes en accidents de trànsit.

La trobada, tant la sessió tècnica com el Concurs en sí, té com a objectiu posar en contacte bombers d’arreu de l’Estat per compartir experiència professional i posar en comú reptes i solucions a un dels àmbits que, almenys a Catalunya, donen més feina als Bombers: l’actuació en accidents de circulació i el rescat de víctimes atrapades en els vehicles.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Font: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada