dimarts, 4 de febrer de 2014

Pràctica d'incendis d'interior

El passat dia 25 de gener, els bombers de Piera vàrem realitzar una pràctica d’incendis d’interior al recinte de Font Galí - Autoescola Cano, on realitzen cursos contra incendis, els quals ens van cedir l’espai per poder realitzar la pràctica. Volem aprofitar aquest escrit per agrair-los la seva col·laboració.

La pràctica va consistir en un simulacre de foc d’interior (indústria o habitatge), i constava de dos exercicis: el primer consistia en localitzar una víctima i realitzar el rescat a l’exterior; la segona consistia en localitzar l’incendi a l’interior d’una habitació i realitzar-ne l’extinció i posterior ventilació.

En els dos casos pràctics es va buscar reproduir el més fidelment a la realitat aquest tipus de servei, i la pràctica es va realitzar en primer lloc duent a terme l’exercici, i en segon lloc, fent un profund anàlisi a l’aula de com havia anat, quins aspectes s’havien desenvolupat correctament i quins altres calia millorar.

Vàrem comptar amb la col·laboració del metge de la Regió Sud Mike 50, del parc d’Igualada, el qual ens va instruir en aspectes sanitaris del rescat.

Els aspectes que es van intentar treballar són: recepció de l’avís i anada cap al servei; arribada al sinistre i recopilar informació i transmetre-la a control; dur a terme les maniobres d’aproximació a l’habitatge; ús adequat de les comunicacions (ús de mode directe); entrada a l’edifici i localització i salvament de la víctima, i localització i extinció del foc; posterior ventilació i recollida de material.

En aquesta pràctica es va intentar fer especial incidència en aspectes que cal dur a terme en aquest tipus de serveis, per tal d’estar més entrenats per les situacions reals. 

1 comentari: