dissabte, 28 de juliol del 2012

Senyal de cobertura del 112 a la muntanya de Montserrat

A la Muntanya de Montserrat, igual que a diversos llocs de muntanya o rurals, no hi ha cobertura de cap operador de telefonia mòbil, amb la qual cosa és impossible contactar amb el 112. L’ajut econòmic i tècnic dels diferents operadors de telefonia mòbil (MOVISTAR, ORANGE i VODAFONE), patrocinadors de la iniciativa, ha estat bàsic en la consecució d’aquest projecte, juntament amb la predisposició del patronat de la Muntanya de Montserrat.

El telèfon d’emergències 112 és un servei públic universal i gratuït, però és possible contactar-hi només des de zones on hi ha cobertura d’algun dels operadors de telefonia mòbil. Aproximadament a una quarta part de Catalunya, especialment en zones rurals o muntanyoses, no hi ha cobertura de cap mena, per la qual cosa no es pot contactar amb el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112.

Amb la instal·lació dels pals s’inicia l’aplicació del previst en el conveni signat el desembre de 2011, l’horitzó del qual és que excursionistes o visitants puguin, en els trajectes més habituals per Montserrat en els que hi ha zones sense cobertura, identificar punts on hi ha senyal per poder trucar al servei d’emergències en cas d’accident o qualsevol urgència.

En aquests punts hi ha instal·lats uns pals de fusta entre 1,8 m i 2,5 m d’alçada i amb zero impacte ecològic, amb un senyal que indica PUNT DE COBERTURA 112 EMERGÈNCIES, i un número de matrícula per tal que el ciutadà que necessiti contactar els serveis d’emergència no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquell senyal estan introduïdes a la cartografia del 112. Per tant, quan la persona truca al 112 i indica la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergència saben on es troba.

Els pals estan disposats al llarg dels recorreguts més freqüentats per passejants i excursionistes en zones que no tenen cobertura. Estan situats en “illes” de cobertura suficient per tal que aquelles persones que puguin tenir una emergència a la muntanya podran saber fins on hauran de retrocedir per trobar un punt de cobertura suficient.


Per més informació, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada