dilluns, 29 d’octubre del 2012

Una delegació de Bombers de Gelida viatja a Colòmbia per donar material tècnic als Bombers locals


Un equip de bombers del Parc de Gelida viatjà el passat dijous 25 d'octubre a Colòmbia per lliurar material de treball a companys de diferents ciutats d'aquell país americà. L'equip, que componen 3 bombers (un dels quals és bomber del Parc de Piera), romandran a la zona fins el proper dia 21 de novembre. En aquestes gairebé 4 setmanes d'estada a Colòmbia, tenen previst lliurar gairebé 1.000 kg de material; equipament personal i eines noves o en perfecte estat operatiu i que han quedat fora d'ús per als Bombers de la Generalitat perquè han estat renovades per altres de més modernes.

Entre el material que serà repartit hi ha guants de diferents usos, cascos, equips de fèrules de buit, lliteres de rescat, collarets cervicals, farmacioles, matalassos de buit i equipament personal, com ara camises, botes i pantalons. En el viatge que s'ha programat, és previst que els bombers de Gelida visitin la Escuela Interamericana de Bomberos de Cali i parcs de 15 ciutats colombianes dels departaments d’Antioquia, Cauca i Valle de Cauca.

Amb aquesta expedició els bombers del Parc de Gelida consoliden el seu compromís amb els bombers colombians, una relació que a nivell personal alguns ja havien iniciat l’any 2003. Precisament, aquest estiu els Bombers de la Generalitat van ser rebuts per l’ambaixador de Colòmbia a Espanya, que els va agrair personalment la tasca desenvolupada els darrers anys en diversos projectes de col·laboració amb els bombers del país sud-americà.
El comboi va sortir dijous a les 16.40 hores en un vol a Bogotà des de l’aeroport del Prat. El vicecònsol general de Colòmbia a Barcelona, Pedro Felipe Ortiz, i el cap d'operacions de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat, Conrado Motto, els van acompanyar al migdia per fer-ne el comiat abans d'embarcar.

M. Moyes, J. Nebot i J. Julia facturant el material de Bombers X Colombia. Font: Josep Casals.
Font: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada